Resa till New Delhi

Resa till New Delhi

För att ta dig till det spännande äventyret i New Delhi är det flyg som gäller. Det är huvudsakligen antalet mellanlandningar som avgör vilket flygbolag du vill ta, samt priset naturligtvis. Du kan även välja att boka en biljett via ett vanligt flygbolag, alternativt köpa biljett via ett resebolag med allt annat arrangerat, såsom boende.

Jämför flyg

Internet är rena guldgruvan för att hitta de billigaste flygbiljetterna. Sajterna slåss om kunderna. En jämförelsesajt är en bra idé för att vinna både tid och pengar. Ibland kan du också hitta sista minuten-biljetter och tjäna en slant. Dock är det bra om du bokar en tid i förväg eftersom du måste hinna planera inför vistelsen.

Exempel på flygbolag som flyger till New Delhi

Räkna med åtminstone en mellanlandning om du ska åka till New Delhi från Stockholm. Några av de flygbolag som trafikerar rutten är:

  • Lufthansa
  • British Airways
  • Air India
  • Finnair
  • Turkish Airlines

Mellanlandningen brukar ske på någon av Europas stora flygplatser som Frankfurt, Helsingfors eller London. Den totala restiden kan därför variera mellan 9 timmar och 22 timmar, men vanligtvis får du räkna med ca 14 timmar. Självklart kan du resa från Köpenhamns flygplats också om du skulle råka bo i södra Sverige. Även härifrån krävs en mellanlandning.

Flygplatsen i New Delhi heter Indira Gandhis internationella flygplats och är stadens enda flygplats. Den räknas som den mest trafikerade i hela Sydasien. Den är nyrenoverad och numera i klass med de europeiska flygplatserna. Med flygbuss kan du ta dig in till Connaught Place som är ett känt torg i New Delhi.

Biljettpriser

Vad kostar då en flygbiljett tur och retur till New Delhi? Du kan lätt hitta en för några tusenlappar – alltifrån ca 4000 kronor upp till ett pris på 30 000 kronor beroende på vilken komfort och standard du efterfrågar. Tänk på att biljetterna oftast är dyrast under vintern medan de går ner under sommaren.

Boka en äventyrsresa till New Delhi och vidare in i Indien

Det finns flera resebolag som anordnar äventyrsresor i hela Indien, med start i New Delhi. Om du är sugen på att se mer av landet än bara dess huvudstad kan du alltså boka ett resepaket och se områden som Jaipur, Rajastan och Jodhpur. Sådana resebolag är bland annat Kilroy Travels och Äventyrsresor. Med resebolag som dessa kan du dessutom sätta ihop din egen äventyrsresa och skräddarsy den.

Resa till New Delhi med tåg

Om du är i någon annan stad i Indien och vill ta dig till New Delhi kan du köpa Indrail-kortet. Det är landets egna tågluffarkort och är populärt bland både indier och turister. Tågen ankommer med stor sannolikhet till den centrala järnvägsstationen som ligger nära basaren Paharganj.